Dallas Osobná robotics Group usporiadala svoju polročnú súťaž Roborama v sobotu 22. novembra v Garlande, TX. DPRG mal stôl na nedávnych výrobcov Austin Faire. Každý jar a jeseň, držia súťaže Roborama pre autonómne roboty. Jarná udalosť má súťaže pre vonkajšie samonosné roboty. Súťaže 2008b boli vyvinuté na testovanie schopností vnútorných robotov. Typicky sa konala na vedeckom mieste, v tomto roku sa zvolení, aby mali súťaže na úložisku DPRG v Garlande.

Tam boli široká škála robotov Výpočtový výkon sa pohyboval od ničoho až do palubného počítača s WiFi. Poluli 3PI boli silne reprezentované. Dodávatelia boli čokoľvek od študentov stredných škôl do členov veteránovho klubu.

Víťazi mali svoj výber cien pri nákupe umiestňovania v každej súťaži (prvé miesto, ktoré sa dostali na prvý, atď). Ceny zahŕňali STM32CIRCLE, pár servóznych alebo darčekových certifikátov do miestneho obchodu s elektronikou. Ostatní účastníci dostali Mini-Cylon LED displej, aby si robil robota o niečo viac hrozivou. Tu si môžete prezrieť plné výsledky.

Najjednoduchšou udalosťou bola rýchla súťaž. Táto súťaž mala premiestnenie robotov z východiskovej oblasti priamo do druhej oblasti a späť. Oblasť je uzavretá stenami a označené čiernou páskou a robot by mal úplne prejsť páskou, ktorá sa má zvážiť v oblasti. Aj keď to znie veľmi jednoduché, nie všetci roboti boli schopní dokončiť kurz. Víťazi boli identifikovaní tým, ktorí úspešne ukončili kurz v čo najmenej. V tomto rokoch víťaz rýchlej cesty bol Lego-Bot menom Gort postavený študentom Nathan Harlan.

Druhá udalosť je o niečo viac zložitejšie, tzv. T-time. Ten má tri oblasti a testuje presnosť otáčania. Existujú 3 oblasti, robot začína v jednom, mal by navštíviť ďalšie dve a vrátiť sa do začiatočnej oblasti. Kurz je tvar ‘t’, takže robot by mal urobiť pár otáčok. To vyhral David Martineau s BOXYROXY MK IV.

Treťou udalosťou bola riadok-nasledujúca súťaž. Roboti by mali nasledovať biely prúžok na čiernom pozadí, s množstvom ostrých kriviek. Samotný kurz bol len o yardový námestie, takže menšie roboty sú vhodnejšie. Tento rok bola o tom nasledujúcou čiarou o pravosti 3PI. Najmenej 4 zadané a všetky z nich používali nemodifikovaný hardvér: jediným rozdielom bolo programovanie. One contestant used a genetic algorithm to develop a neural-net. Ďalší súťažiaci naprogramoval jeho v deň súťaže. Víťaz bol PI R štvorcový, vo vlastníctve Steve Rainwater.

The next Roborama will be sometime in the spring of 2009. DPRG holds montly club meetings. They also have the Robot contractors night Out, which is a chance for roboticists to meet at the Garland storage facility and work on thier robots. It is open to anyone, not just club members.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *